Roterande värmeväxlare värmeåtervinningsaggregat, FTX


Hjärtat i Enervents-ventilationsaggregat är den roterande värmeväxlaren. Enervent Oy är den enda tillverkaren av roterande värmeväxlare i Finland, och alla värmeåtervinningsaggregat i Enervents Family-serie har roterande värmeväxlare s.k FTX-ventilation. Vi kan också erbjuda FTX med motströmsväxlare.

Hög verkningsgrad för din värmeväxlare

Ett värmeåtervinningsaggregat är den bästa lösningen när man önskar hög temperatur- och årsverkningsgrad av ventilationens värmeåtervinning. Den roterande värmeväxlaren överför både värme och kyla, samt vid köldgrader även fukt för frånluften och tilluften. Resultatet är energiekonomisk fräsch inneluft, av hög kvalitet i både småhus och större fastigheter.

Funktionsprincip

Den varma frånluften flödar genom den roterande värmeväxlarens aluminiumlameller som överför frånluftens värme till uteluften och förvärmer den innan den tas in i bostaden via ventilationen.

Energi-inbesparing

Rätt värmeåtervinningsaggregat sparar dessutom pengar. Då värmeförlusterna i småhusens fönster och mantel blir allt mindre, ökar ventilationens roll i husets uppvärmningskostnader.

Uträkningen nedan visar uppvärmningskostnader, förorsakade av ventilation med olika form av FTX-system i ett 200 m² egnahemshus i södra Finland.

 

VärmeåtervinningsmetodÅrlig energiförbrukning
Takfläkt (ingen värmeåtervinning)16 600 kWh
Korsströmsplattvärmeväxlare8 500 kWh
Motströmsplattvärmeväxlare7 000 kWh
Roterande värmeväxlare4 700 kWh

Hönö Värmeservice AB

Org. nummer: 556641-5898

E-post:
info@honovarmeservice.se

Adress:
Östra Hamnen 7, 475 42 Hönö

Telefon:
0705-970031

Öppettider:
Mån-fre: 7.30-16.30

Delivent Support

E-post: 
info@delivent.se

Telefon:
0705-970031
Kontorstid (9-17)